Start

End

Address

Zoom   View map

İklim Değişikliğine Dirençli Şehirler: İstanbul Örneği

UNIC Pop-Up CityLabs

Endüstrileşme-Sonrası Kentler Avrupa Üniversitesi – UNIC projesi – hareketlilik, kapsayıcılık ve çeşitlilik açısından benzer zorluklar ve fırsatlarla karşı karşıya kalan endüstrileşme-sonrası şehirlerdeki sekiz üniversiteden oluşmaktadır. Bu kapsamda, sanayileşme sonrası şehirlerin kentsel dayanıklılığına ve rönesansına katkıda bulunmak için UNIC CityLabs ile karşınızdayız!

UNIC’in bir parçası olan UNIC Pop-Up CityLabs, UNIC öğrencileri, araştırmacıları ve eğitimcilerinin UNIC’in ortak sorunları çerçevesinde yerel topluluklar ve paydaşlarla yüz yüze geldikleri, gerçek hayattaki toplumsal zorluklara yenilikçi çözümler yaratmak için fiziksel ve sanal ortamda kentsel buluşma yerleridir.

Bu kapsamda, İstanbul’un iklim değişikliğine karşı kırılganlığını ve direncini tartışacağımız “İklim Değişikliğine Dirençli Şehirler: İstanbul Örneği” temasıyla 24 Eylül’de Koç Üniversitesi UNIC ekibi olarak İKİNCİ Pop-Up CityLabs’i düzenleyeceğiz. Tartışmanın ardından, katılımcılar, şehrin iklim olaylarına karşı direncini artırmak için olasılıklar geliştirmeyi düşünecekler.

Amacımız, acil sorunlara uygun çözümler geliştirmek için üniversite ve şehir arasındaki katı sınırları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda öğrencilere kentsel bağlamda yaşanan gerçek zorluklarla bağlantılı bir öğrenme deneyimi sağlamaktır. Bu yüzden,

Bu deneyimin bir parçası olmaya davetlisiniz!

Etkinlik 24 Eylül Cuma günü

saat 15:00-17:00 arasında

Zoom üzerinden gerçekleştirilecek

Ne zaman?

24 Eylül Cuma günü @ 15:00-17:00 (Çevrimiçi)

Nasıl kayıt olunur?

Kayıt olmak için yandaki bağlantıya tıklayın: https://kocun.zoom.us/meeting/register/tJwpc-6orD4pGtekOGnILaiGQWdQYVTgusLB

Kimler katılabilir?

  • Tüm disiplinlerden tüm Koç Üniversitesi öğrencileri (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora).
  • Tüm Koç Üniversitesi akademisyenleri
  • Tüm Koç Üniversitesi personeli katılabilir.

Etki:

  • Bu etkinlik kapsamında network kurma olanağına sahip olacaksınız. Diğer bölümlerden öğrencilerle çalışma fırsatı elde etmekle birlikte aynı zamanda akademisyenler, araştırmacılar, STK üyeleri ve şehir paydaşları ile bir araya gelme ve sosyal networkünüzü genişletme şansınız olacak.
  • Unutmayın! UNIC CityLabs etkinliğine katılarak, UNIC ittifakının bir parçası olma ve tüm UNIC üniversitelerinde (Erasmus Üniversitesi Rotterdam; Koç Üniversitesi; Ruhr Bochum Üniversitesi; College Cork Üniversitesi; Deusto Üniversitesi; Liège Üniversitesi; Oulu Üniversitesi; Zagreb Üniversitesi) meslektaşlarla ve diğer öğrencilerle çalışma ve tanışma şansına da sahip olacaksınız.

UNIC hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://unic.eu adresini ziyaret edin.

UNIC CityLab Vizyonu nedir?

CityLabs, farklı bilgi ve know-how’ı bir araya getirerek, bilginin ortak üretimi için alanlar yaratarak, öğrenme ve gerçekleştirme arasında dinamik bir bağlantı geliştirerek, şehir ile akademi arasındaki kentsel sürdürülebilirlik konusundaki olağan uygulamaları değiştirerek öğrenme fırsatları sunar. CityLabs, kentsel alanların yerel sorunlarının, kentsel sürdürülebilirlik için gerekli olan yeni çerçeveler ve teknik bilgiler geliştirmek için şehir, akademi ve diğer paydaş grupları arasında ortak bilgi üretiminin denenebileceği bir alandır. Bu kapsamda, CityLabs, akademi ve yönetimle ilgili farklı bilgi grupları arasında politikalarla ilgili bilgileri birlikte üretmek için özel olarak kurulmuş forumlardır. Bu laboratuvarın sembolik kavramı, CityLabs’ın, anlamlı fikirler oluşturmak için farklı türde teknik bilgileri keşfedip üretirken genellikle odaklarını belirli bir şehir, sorun veya zaman dilimiyle sınırladığını gösterir. Böylelikle, kent laboratuvarları, değişim süreçlerini, uygulama ve kavramların gerekliliğini bir araya getirerek, şehirlerin gelecek vizyonları için daha iyi bir ‘yarının’ politikalarına ve kalıplarına dair bağlantılar oluşturur.

İkinci İstanbul CityLabs Deneyiminde Yerel Zorluk Olarak “İklim Değişikliği”

UNIC CityLabs, endüstrileşme sonrası şehirlerimizin kentsel dayanıklılık, iklim dostu şehirler, kalkınma, çeşitlilik, kapsayıcılık ve farklı diğer sorunları içeren belirli zorluklar üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Her yıl, her UNIC ortağı üniversite iki sorunlu alan seçer ve bu konular üzerinde hem yerel hem de uluslararası olarak çalışır.

Koç Üniversitesi olarak İstanbul özelinde ilk Pop-Up CityLabs etkinliğinde mülteci ve göçmen konusunu ele alarak İstanbul özelinde akademisyenler, şehir yönetimi, paydaşlar ve öğrencilerle çalışarak bir problem ağacı gerçekleştirerek konunun çeşitlilik ve kapsayıcılık yönüne odaklandı.

UNIC CityLabs etkinliğinin bu ikinci temasında, şehirlerin iklim değişikliği ve şehrin dirençliliği konusuna odaklanıyoruz.

Format

Çalıştay, 2 saat sürecek olup akademisyenler ve paydaşlar tarafından iklim değişikliğinin mevcut zorlukları ve İstanbul’un iklim olaylarına karşı ne kadar dirençli olduğu hakkında kısa sunumlarla başlayacak. Sonrasında öğrenci ve diğer tüm katılımcıların, çevrimiçi olarak Miro platformu aracılığıyla ana zorlukların belirlenmesinde seçilen alt başlıklar altında, ‘istasyon modeline’ dayalı etkileşimli bir katılım süreciyle zorlukların belirlenmesi izleyecektir. Çalıştayın dili Türkçe olacaktır.

Bilgi

Daha fazla bilgi için unic@ku.edu.tr adresinden bize ulaşabilir veya https://mirekoc.ku.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

PROGRAM için buraya tıklayabilirsiniz.

MORE DETAIL

Email

unic@ku.edu.tr