MiReKoç Misafir Araştırmacıları

Doktora öğrencileri ve doktora-sonrası araştırmacılar

Göç konularıyla ilgili araştırma yapan doktora öğrencileri ve doktora-sonrası araştırmacılar, iki ya da en fazla altı ay süresince sadece kampüs içinde ve sınırlı olmak üzere Koç Üniversitesi kütüphanesini kullanabilmek ve kampüste bulundukları sürede MiReKoc ile ilişkili öğretim üyeleri ve araştırmacılarla seminer ve çalışmalara katılarak kendi araştırmalarını geliştirmek üzere MiReKoc ile esnek bir bağ oluşturmak için başvuru yapabilmektedir. Misafirlere Koç Üniversitesi Kimlik Kartı verilmeyecektir, bu sebeple kampüse yapılacak geçici ziyaretler dışında kampüs olanaklarından faydalanamayacak, kütüphaneden dışarı kitap çıkaramayacaklardır. Misafirlerin araştırma konuları ile ilgili tüm üniversite üye ve öğrencilerine açık olacak bir seminer vermeleri beklenmektedir.

Adaylar başvuru nedeni ve araştırma alanlarını özetleyen bir Niyet Mektubu, Özgeçmiş ve kendileri için referans olabilecek iki kişinin isim ve iletişim bilgilerini içeren e-postayı mirekoc@ku.edu.tr adresine göndermelidir. Sorular için bize +90 212 338 1635 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Yüksek Lisans mezunu veya tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencileri

Göç konularıyla ilgili araştırma yapan Yüksek Lisans mezunu araştırmacılar veya tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencileri , araştırmalarını geliştirme amaçlı bu pozisyona başvurabilirler. İki ya da en fazla altı ay süresince sadece kampüs içinde ve sınırlı olmak üzere Koç Üniversitesi kütüphanesini kullanabilmek ve kampüste bulundukları sürede MiReKoc ile ilişkili öğretim üyeleri ve araştırmacılarla seminer ve çalışmalara katılarak kendi araştırmalarını geliştirmek üzere MiReKoc ile esnek bir bağ oluşturmak için başvuru yapabilmektedir. Misafirlere Koç Üniversitesi Kimlik Kartı verilmeyecektir, bu sebeple kampüse yapılacak geçici ziyaretler dışında kampüs olanaklarından faydalanamayacak, kütüphaneden dışarı kitap çıkaramayacaklardır.
Lisansüstü öğrencileri ve göç alanında profesyonel çalışan kişiler için MiReKoc araştırmacısı pozisyonu üç dönemde başvuru kabul etmektedir.

(1) Bahar dönemi: Şubat-Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsar. Bahar dönemi için başvuru tarihi her yıl 1-15 Aralık olarak belirlenmiştir. Kabul edilen stajyerlere bilgilendirme Ocak ayının ilk haftasında gerçekleşmektedir.

(2) Yaz dönemi: Haziran-Temmuz-Ağustos. Yaz dönemi için başvuru tarihi her yıl 1-15 Nisan olarak belirlenmiştir. Kabul edilen stajyerlere bilgilendirme Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşmektedir.

(3) Güz dönemi: Eylül-Ekim-Kasım-Aralık-Ocak. Güz dönemi için başvuru tarihi her yıl 1-15 Temmuz olarak belirlenmiştir. Kabul edilen stajyerlere bilgilendirme Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşmektedir.

Adaylar belirtilen tarihlerde başvuru nedeni ve araştırma alanlarını özetleyen bir Niyet Mektubu ve Özgeçmiş içeren e-postayı mirekoc@ku.edu.tr adresine göndererek başvuruda bulunabilir.

MiReKoc STAJYERLERİ

KUSRP ile Yaz Stajyerliği

Koç Üniversitesi Yaz Araştırma Programı farklı üniversitelerden araştırma becerilerini geliştirmek ve lisansüstü programlarına devam etmek isteyen hevesli öğrenciler için yedi haftalık bir program olarak hazırlanmıştır. Bu program, araştırma becerilerini iyileştirmek isteyen, yüksek lisans veya doktora yapmayı planlayan, motivasyonu yüksek, farklı üniversitelerin lisans öğrencilerine yöneliktir. Başlangıç ve bitiş tarihleri öğretim üyesinin ve öğrencinin ihtiyaçlarına bağlı olarak esneklik göstermekle birlikte genellikle Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsamaktadır. KUSRP ile MiReKoc bünyesinde yaz stajı yapmak isteyen adayların Başvuru Formu’nu doldurmaları ve KU Yaz Araştırma Programı’na başvurmaları gerekmektedir. Program ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için, program websitesini ziyaret ediniz.